Professionele reiniging en onderhoud

Bel gerust voor deskundig advies
06 - 54 680 459
Uw winkelwagen is leeg

Kozijnen onderhouden

Het onderhouden en reinigen van kozijnen is van invloed op de levensduur. Uw woning of bedrijfspand is voor u een waardevol bezit. Het wisselvallige weer in ons land heeft veel invloed op uw buitengevel, waardoor onderhoud van essentieel belang is. Veelal is de benodigde kennis, materiaal en tijd daarvoor niet of onvoldoende aanwezig, wat schadelijk kan zijn voor uw pand. Het team van EC Clean biedt u een passende oplossing voor het reinigen, beschermen en onderhouden van bijvoorbeeld uw kunststof en aluminium kozijnen, gevelbekleding, dakkapellen en bedrijfspand. 

Met behulp van moderne, milieuvriendelijke apparatuur en middelen is EC Clean voor u de perfecte partner om uw woning of bedrijfspand weer te laten stralen!

Graag komen we vrijblijvend bij u langs voor een advies met offerte op maat en het eventueel plannen van meerjarige onderhoudsbezoeken.

Bij een jaarlijks onderhoud doen wij het volgende:

  • Reinigen en eventuele waxen en/of aanbrengen van coating op de buitenkant van de kozijnen
  • Checken van de watergaten op verstoppingen
  • Smeren van de sluitpunten en scharnieren
  • Bijstellen van de draairamen en -deuren. 

Bel ons gerust voor advies of om een afspraak te plannen.

Waarom kozijnen reinigen?

Uw kozijnen krijgen gedurende het gehele jaar veel te verduren. Vooral buitenkozijnen worden constant blootgesteld aan bijvoorbeeld zonlicht, (lucht)vervuiling, neerslag, zand en insecten. Door deze factoren verliezen kozijnen hun natuurlijke glans, kleur en duurzaamheid. Het tijdig schoonmaken verlengt de levensduur van uw kozijnen.

Het onderhouden van uw kozijnen verschilt per materiaal, zo hebben houten kozijnen meer onderhoud nodig dan kozijnen van kunststof, aluminium of staal.

Hieronder staan de verschillende onderhoudsbehandelingen op een rijtje:

Hang- en sluitwerk schoonmaken

Naast het schoonmaken van uw raamkozijnen is het ook belangrijk om het hang- en sluitwerk goed te onderhouden. De bewegende delen moeten 1 a 2 keer per jaar worden gecontroleerd en ingevet met een onderhoudsspray. Gebruik hiervoor geen olie, want dat trekt vuil aan.